lauantai 31. elokuuta 2013

Budapest, Unkari

Budapestissäkin lähdettiin suunnistamaan hostellin sijainnista kertovien ohjeiden avulla. Mentiin metrolla yksi pysäkki, ja ratikalla yksi pysäkki. Löydettiin hostelli, jätettiin rinkat sinne ja lähdettiin tutkimaan Budapestiä. Aika nopeasti totesimme hostellin sijainnin olevan erinomainen. Lyhyt kävelymatka keskustaan, ehkä n. 2km. Kauppa ihan vieressä ja ravintoloja ja kahviloita läheisyydessä.

Hostellin läheisyydestä löysimme erittäin hyvän ravintolan, Ikon bisztron! Saatiin erinomaista unkarilaista ratatouillea ja gulassia! Reissun paras ravintolakokemus. ;) Voidaan suositella paikkaa Unkariin matkustaville.

Keskustassa päädyttiin kiertelemään kaupoilla (aikaisemmissa kaupungeissa shoppailu jäi vähiin, ja päätettiin, että Budapestissä sitten shoppaillaan). Illalla käytiin kaupassa ja kokattiin hostellilla.

Anna Café

Seuraavana päivänä päätimme mennä katsomaan nähtävyyksiä, mm. kiivettiin Gellert Hillille. Päätettiin myös shoppailla hieman, ja käytiin myös Anna Caféssa limppareilla. Oli muuten ihan parasta home-made lemonadia!! Ilmeisesti Budapestissä itsetehdyt limpparit kahviloissa ja ravintoloissa ovat yleisiä. Käytiin syömässä lounas Fruccolassa. Oli erittäin hyvää ;--) Broileria ja couscousta, kasviksia ja jugurttikastiketta. nam! Ihastuttiin Niinan kanssa Budapestin ruokiin!!!

näkymä Gellert Hilliltä












sama näkymä yöllä

Illalla päätettiin kiivetä uudestaan Gellert Hillille, sillä halusimme nähdä Budapestin iltavalaistuksessa. Ihastuttiin tähänkin näkemäämme.

Tykättiin Budapestistä matkakohteena erittäin paljon! Molemmista tuntui, että sinne voisi hyvinkin mennä uudestaan. Nähtävyyksiä, hyvät shoppailumahdollisuudet, hyvää ruokaa ja juomaa, ihania maisemia, lämmintä ilmaa ja kiva tunnelma. :)

-Maria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti