keskiviikko 28. elokuuta 2013

Genova & Portofino

Nizzasta suuntasimme iltajunalla Italian puolelle Genovaan. Aamuisen majoitusvarauspaniikin tuloksena olimme buukanneet airbnb-sivustolta huoneen kahdeksi seuraavaksi yöksi. Koska meillä ei ollut Nizzassa loppupäivänä wifiä, emme tienneet huoneen tarkkaa sijaintia tai majoittajan yhteystietoja XD Muistimme vain, että majapaikkamme sijaitsee aseman läheisyydessä. Onneksi majoittajamme Lucian poika Mattia laittoi viestin hieman ennen saapumistamme, niin meillä oli edes joku numero, johon ottaa yhteyttä!

Genovaan saavuttuamme pyörimme asemalla tovin, kun Mattia ei vastannut viesteihin tai puheluihin. Aseman seutu ei myöskään varsinaisesti ollut sitä Genovan parasta aluetta... Muutenkin ensivaikutelma Genovasta oli rähjäinen. Vihdoin, kun Mattia vastasi, meille selvisi, että huoneemme sijaitsikin Genovan toisen aseman vieressä. Nappasimme taksin sinne, koska emme enää jaksaneet odotella ja harhailla joukkoliikenteen kanssa. 

Hostimme olivat mukavia joskaan he eivät puhuneet paljon englantia. Talo oli suuri ja vanha. Saimme ikean pyöreällä sängyllä varustetun ison huoneen. Suunnittelimme suuntaavamme Genovan yöelämään mutta hostimme tuli toivottamaan hyvää yötä, eikä viitsitty sitten lähteä mihinkään XD

Seuraavana aamuna suuntasimme heti alkajaisiksi satamaan. Siellä päätimme lähteä heti samana päivänä laivaretkelle Portofinoon. Laivaretki oli ihana! Ligurian rannikko oli täynnä kauniita maisemia.

Portofinossa meillä oli tunti aikaa kierrellä, ja ihmetykseksemme sieltä löytyi Louis Vuitton, Cucci ja muita merkkiliikkeitä. Niihin emme kuitenkaan menneet ;) Kierreltiin vähän satamassa ja syötiin jätskit. Sitten olikin jo aika lähteä takaisin Genovan suuntaan.




Portofino

Laivaretken jälkeen päätimme kiertää läpi Genovan nähtävyyksiä, mutta huomasimmekin, ettei niitä ollut hirveän monta..

Genovan ehkäpä hienoin paikka, Piazza Ferrari

Voi olla, ettei nähty koko Genovaa, sillä oltiin siellä oikeastaan vain yhden päivän ajan, mutta oikeastaan petyimme hieman näkemäämme. Odotimme ehkä vähän liikaa ;) Genovassa käynti ei kuitenkaan harmita, sillä laivaretki oli yksi reissumme kohokohta!

-Niina ja Maria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti