perjantai 31. tammikuuta 2014

Kevät Salamancassa alkaa N-Y-T nyt!

Kesän 2013 reiliblogista taipuu hyvin Niinan kevään 2014 vaihtarikevät-blogi! Ensin pientä alustusta..

Olin vaihdossa Ruotsissa jo lukuvuoden 2010-201, jossa sain ihania vaihtokokemuksia ja fantastisia ystäviä ympäri maailmaa. Ja monet niistä ystävistä olivat Espanjasta. Se antoi minulle sysäyksen aloittaa espanjan opiskelu kielikeskuksella heti Suomeen palattuani. Samoin mieleeni jäi kytemään ajatus toisesta vaihdosta opiskelujen loppuvaiheessa. 1+1=2, joten about vuosi sitten hain vaihtoon muutamaan kaupunkiin Espanjaan, ja pääsinkin ykkösvaihtoehtooni Salamancaan!








Salamanca on pieni (suomen mittakaavalla vähintään keskikokoinen) historiallinen yliopistokaupunki. Espanjan vanhin yliopisto, paljon opiskelijoita, helposti ymmärrettävää espanjan kieltä, oikeaa espanjalaista kulttuuria... Salamanca on sisämaassa reilun kahden tunnin junamatkan päässä Madridista ja lähellä portugalin rajaa. Kaunis kaupunki, jossa kaikki on kävelymatkan päässä.

Saavuin Espanjaan, Madridiin, tiistai-iltana pitkän vaihtolennon ja Kööpenhaminan pikapyrähdyksen kautta. Espanjan-veljeni tuli hakemaan minut kentältä ja menin heille yöksi. Oli kiva, kun ei heti tarvinnut bussien kanssa säätää kolmen matkalaukun kanssa. Oli ihana nähdä veljeni pitkästä aikaa. Emme olleet nähneet sitten kesän 2011! Kaikki oli kuitenkin aivan samanlaista kuin Ruotsissa :)



Seuraavana päivänä matkustin junalla kohti Salamancaa. Jännittyneenä odotin kaupungin näkemistä ja itsekseen pärjäämistä espanjaksi. Heti perille päästyäni sain kokeilla bussilipun ostamista ja hostelliin kirjautumista espanjaksi. Kaikki onneksi meni loistavasti. Ihmiset ovat mukavia ja ymmärtäväisiä täällä. Lähdin heti illalla pienelle kävelylle keskustaan, ja päädyin heti Plaza Mayorille (josta ylläolevat kuvat on otettu). Meinasin myös seota, kun täällä on niin kivoja kauppoja :D Vielä en ole kuitenkaan paljoakaan shoppaillut, mutta olen kyllä käynyt kuolaamassa jo Massimo Duttissa ja Zara homessa ja parissa kenkäkaupassa, hehe.




Aloin myös heti sopia asuntonäyttöjä. Bongailin asuntoja facebook-ryhmistä sekä joiltakin nettisivuilta. Nämä pari päivää olenkin kierrellyt muutamia asuntoja ja samalla käveleskellyt kaupungilla. Täällä on tapana asua muiden opiskelijoiden kanssa yksityisten omistamissa soluasunnoissa. Asunnot ovat hyvin erilaisia kuin Suomessa. Usein myös aika rähjäisiä. Ne vuokrataan kalustettuina (ainakin opiskelijoille). Monista huoneista on näkymä talojen väliin jäävään "kuiluun", jossa kuivatetaan pyykkejä ikkunasta lähtevistä naruista (hah mikä selitys, kuvaa joskus myöhemmin). 

Minulle kävikin ihan mieletön tuuri, kun olin sopinut muutaman asuntonäytön täksi päiväksi. Ensimmäinen näyttö tänään. Kiva alue, todella lähellä keskustaa ja pääkatua, mutta rauhallisella sivukadulla. Siitä tuli jotenkin hyvä fiilis. Talo ei ulkoa päin ollut kovinkaan houkutteleva. Sitä esitteli suloinen vanha rouva. Kun astuimme sisään asuntoon, vastassa oli kaksi mukavaa tyttöä (tosin muuttamassa pois, siksi huoneet vapautuivatkin), valoisa, lämmin, siisti. Ei turhia hörselöitä ja kamalia huonekaluja ympäriinsä. Ensimmäinen huone, reilun kokoinen, valoisa, siisti. Toinen huone, hyvän kokoinen, valoisa, ja mikä parasta - oma parveke tuplaovilla (no ei sentään niillä romanttisilla pariovilla mutta kuitenkin). Vielä siistä kylppäri ja keittiö sekä olohuone, jossa on sohvasänky vieraita varten! Kaikki ihan nappi!! Ja mä sain sen, parvekkeellisen huoneen!!!! :) Pääsen muuttamaan asuntoon sunnuntaina, ja siihen mun huoneeseen seuraavan viikon lauantaina. Hehe, täällä kaikki on vähän rennompaa kuin Suomessa :D Kävin vielä kattomassa muutaman muun asunnon, joiden näytöt olin sopinut mutta mikään ei kyllä vetänyt vertoja tolle ekalle.

xxx
Nina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti