torstai 20. maaliskuuta 2014

Kuulumisia

Huh, kun aika juoksee. Kohta jo kaksi kuukautta takanapäin keväästä Espanjassa. Vaikka arki Salamancassa onkin jo asettunut uomiinsa, kaikki tuntuu silti vielä vähän uudelta.



Opiskelusta..
Ensimmäisellä viikolla kursseja sai käydä kokeilemassa ilmottautumatta. Silloin kerrotaan kurssin sisällöstä, suoritustavoista, arvioinnista ym. vähän samoista jutuista, kuin Suomessakin aina ensimmäinen puoli tuntia kurssin alkaessa. Meille vaihtareille tietty on tärkeää, tajuaako proffan puheesta mitään ;)

Sain myös valita mistä tahansa tiedekunnasta melkein mitä tahansa, joka on aiheutti myös päänvaivaa. Kävin kokeilemassa joitakin mielenkiintoisen kuuloisia kursseja sekä kasvatustieteen että kauppiksen puolelta, ja päädyin valitsemaan yhteensä neljä.h näiden viikkojen aikana jo yksi kursseista on tipahtanut pois lukujärjestyksestä, kun kiinnostusta ei ole tarpeeksi, hah! Ennen matrículaa (kursseille ilmoittautumista) kuitenkin saimme sähköpostin, jossa kerrottiin osan kurssien olevan jo täynnä, kaikki kauppiksen puolelta, jotka vähääkään kiinnosti. Onneksi juttelu koordinaattorin kanssa auttoi, ja sain lopulta valita parikin niistä "täynnä olevista"! Noh näiden viikkojen aikana jo yksi kursseista on tipahtanut pois lukujärjestyksestä, kun kiinnostusta ei ole tarpeeksi..

Kursseilla asiat eivät ole olleet vaikeita, mutta kieli ja sanasto tuottaa melkoisesti lisätyötä! Kursseilla tehdään myös paljon ryhmätöitä, esseitä tai muita tehtäviä (joskaan ei niin tieteellisiä kuin Suomessa). Välillä ne tuntuu vievän liikaa aikaa.



Pari viikkoa on ollut ihanat ilmat täällä. Lämmintä ja aurinkoista. Lukemista puistossa, lenkkeilyä, tapasiltoja ja muita pirskeitä on riittänyt! Lisäksi olen käynyt jo Segoviassa päiväreissulla, Ciudad Rodrigossa Carnaval de Toro -karnevaaleissa. Voisinkin kirjoitella niistä vähän... Huomenna matkustetaan Portugaliin viikonlopun viettoon.  Sen jälkeen alkaakin vierailijakuukausi :D

Yritän ryhdistäytyä blogiin kirjoittamisen kanssa...

XOXO
Nina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti