sunnuntai 11. elokuuta 2013

Yöjunalla Nizzaan

Alkuperäinen suunnitelmamme oli mennä Pariisista Milanoon tai Milanon kautta Genovaan. Korkeiden lisämaksujen takia vaihdoimme kuitenkin reittiä niin, että matkustimme yöjunalla Nizzaan. 25 eurolla sai kunnon makuupaikan vaunusta, jossa oli yhteensä kuusi henkeä. Vaunu oli ahdas mutta (ainakin korvatulppien kanssa) nukuin makeasti! Näin yhdistimme hostellikulut ja mahdolliset junamaksut ja pääsimme kätevästi toiselle puolelle maata. Aamulla herätessä oli ihanat maisemat!

Nizzassa lämpö helli heti aamusta ja aurinko paistoi kirkkalta taivaalta. Meidän oli suunnattava ensin matkatavarasäilytykseen ja sieltä kahvilaan, jossa olisi WiFi. Illaksi olimme suunnitelleet suuntaavamme Genovaan mutta meillä ei ollut vielä yöpaikkaa. Genovassa ei ilmeisesti ole kuin yksi hostelli ja kartan perusteella melko kaukana keskustasta, joten päätimmf kokeilla airbnb-majoitusta. Onneksi saimme varattua huoneen meille (50€/yö). Yöpaikkastressin helpotettua suuntasimme tutkimaan Nizzaa.

Päivässäkin kerkesi ihan hyvin aistimaan Nizzan tunnelmaa. Kiertelimme vanhassa kaupungissa, kiipesimme kaupungin ja sataman väliselle kukkulalle ihailemaan maisemia, minkä jälkeen suuntasimme vielä rannalle ja uimaan! Onneksi Nizzassa rannalla pääsee kunnolla suihkuun (sisätiloihin) 1,60 eurolla, sillä olo oli jo hieman reissussa rähjääntynyt!

Kaikki loput Nizzan kuvat ovat kamerassa, koska puhelimen akku oli lopussa mikä lisäsi vielä entisestään jännitystä yöpaikan löytymisen ja varaamisen suhteen..) Hyviä kuvia tiedossa vasta Suomesta käsin ;)

Xoxo Niina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti